Общи правила към потребителите на форума

Описва правилата за писане в отделните теми.

Общи правила към потребителите на форума

Мнениеот BoardMan » Нед Сеп 28, 2014 5:37 pm

Целта на това място е да създаде условия за споделяне на свободна информация, умения и практика в предложените теми. Идеята е то да бъде полезно на всеки, който има желание да се учи и експериментира. С оглед на това се дефинират следните изисквания към потребителите:

Фъв форума за магнитен запис се налага приемането и спазването на следните условия: целта е подпомагане на потребителите със свободна информация за магнитния звукозапис, касетните и ролкови декове. Отделните теми имат допълнителни правила, но е задължително да се спазва добрия тон и самохвалството е напълно забранено. В теми свързани с модификации се задължава да се описва конкретната модификация за да може всеки да има поглед върху промяната на изделието.

В темата за приложени връзки: темата касае проверени статии от налични източници. Забраняват се хипотетични твърдения без доказан или приложен материал.

В темата за "Касетни и ролкови декове - поглед отвътре" се коментират ремонти и проблеми в касетни и ролкови декове. Добре е всеки снимков материал или ревю да бъде правено в отделна тема. Забранени са самохвалства и изтъквания на модификации ако не са подробно описани. Нарушенията на последното ще бъдат санкционирани с директен бан на потребителите. Напълно задължително е спазването на добрия тон и УВАЖЕНИЕ!

В темата за "Модификации на касетни и ролкови декове за магнитен звукозапис" се налагат следните правила: модификациите се описват с конкретни схеми, елементи и възли. Твърдения без мотивирано описание ще бъдат санкционирани с директен бан. Забранено е самохвалството в тази тема. Забранени са методики на измерване, които не са утвърдени от световната практика при касетните и ролкови декове. Нарушения от този правилник ще бъдат санкционирани с директен бан на потребителите.

В темата за конструиране на възли за магнитен звукозапис се налагат следните правила: темата описва създаването на нови и авторски възли (схеми, платки, модули или механизми). Тук се забранява писането във връзка с модификации на съществуващи модели касетни или ролкови декове. Модификации се описват в темата за модификации. Създаването на нова платка или схема и използването на съществуваща механика, както и обратното е уместно да се прави в конструкторската тема а не в темата за модификации като се набляга само върху новосъздадения модул. Забранено е самохвалството, нападките и обидите към останалите потребители!
R2R: Tandberg 10XD (2 tracks, 4 heads, crossfield), Akai GX-77 (4 tracks, 6 heads), reVox A77 (2 track), Nakamichi HighCom-II
Tape: Nakamichi BX300E/480, Alpage AL-300M(9.5cm/s), Hitachi D-5500M/D-3300M, Sony TC-KE500S, Technics RS-B965/B905, Akai GXC-709D
Headphones: Beyerdynamic T1 (semi-open, sn17127), AKG K701 (open, sn92333), AKG K518DJ (closed)
Аватар
BoardMan
Site Admin
 
Мнения: 139
Регистриран на: Съб Сеп 27, 2014 4:54 pm
Местоположение: Пловдив, България

Назад към Общи правила

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron